Iahnie cu carnati si patrunjel
PrinteazaIahnie cu carnati si patrunjel din: fasole, carnati, ulei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, pasta de tomate, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel.
- 500 g fasole albă
- 300 g cârnaţi afumaţi şau cabanos
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov mare
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 100 g ţelină
- 2 linguri pastă de tomaţe
- 1 foaie dafin
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi fasolea, inmuiată cu o seara inainte, în două ape care se aruncă; iar în cea de-a treia apă adaugi zarzavaturile întregi şi foăia de dafin.
Tai cârnaţii în bucăţi de 3 cm, îi crestezi în cruce la capete şi îi prăjeşti in tigaie cu puţin ulei.
Scoţi zarzavaturile deoparte sau le toci şi le laşi la fiert, în funcţie de preferinţă. Adaugi pasta de tomate, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 2-3 minute.
O serveşti caldă, garnisită cu cârnaţii prăjiţi şi cu pătrunjel verde.
Iahnie cu carnati si patrunjel
Pofta buna!