Iahnie de cartofi cu marar si patrunjel
PrinteazaIahnie de cartofi cu marar si patrunjel
- 750 g cartofi
- 5-6 cepe
- 2-3 legături pătrunjel
- 2-3 legături mărar
- 3 linguri ulei
- 1 lingură făină
- apă
- sare
Mod de preparare:
Tăiem ceapă multă în felii. Prăjim făina în ulei bine încins şi după ce sa rumeneşte, punem ceapa. Cînd se îngălbeneşte şi se moaie bine, punem cartofii, curăţaţi de coaja şi tăiaţi în bucăţi lunguieţe, ca feliile, de portocală.
Amestecăm 5-10 minute. Apoi turnăm deasupra apă caldă, cît să treacă puţin peste cartofi. Dăm sare.
Presărăm verdeaţă, mărar şi pătrunjel verde. Lăsăm mîncarea la foc potrivit. Cînd cartofii sunt fierţi, dăm mîncarea la rece.
Pofta buna!