Iahnie de cartofi cu marar
PrinteazaIahnie de cartofi cu marar din: cartofi, ceapa, ulei, bulion, marar, ardei, sare, piper.
- 1/2 kg cartofi
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 1 legătură de mărar
- foi de dafin
- 1 ardei iute (boia de ardei iute)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se înăbuşă în ulei cu puţină apă, apoi se adaugă 2 căni de apă, sare, boabe de piper, foi de dafin, ardei iute tăiat şi se lasă 2-3 minute la fiert.
Apoi se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mari şi se fierb 20 de minute. Când sunt fierţi cartofii, se adaugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.
La sfârşit se adaugă mărarul tocat mărunt. Se serveşte rece.
Pofta buna!