Iahnie de ciuperci cu rosii
PrinteazaIahnie de ciuperci cu rosii din: ciuperci, untdelemn, ceapa, bulion, dafin, rosii, faina.
- o farfurie ciuperci
- un pahar mic untdelemn
- o ceapă
- o jumătate pahar bulion
- frunze de dafin
- 2 roşii
- o lingură făină
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală, se storc bine şi se taie în bucăţi potrivit de mari.
Intre timp, se încinge untdelemnul şi se prăjesc puţin ciupercile, apoi s;e pun pe o farfurie, în untdelemnul rămas se rumeneste ceapa curăţată, spălată, tocată mărunt şi făina, se stinge totul cu apă caldă şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.
Ciupercile se aşează într-un vas, deasupra lor se toarnă sosul strecurat, roşiile tăiate în patru, boabele de piper, frunzele de dafin şi se dă totul la cuptor să scadă.
Se servesc cu pătrunjel verde, spălat, curăţat şi tocat, deasupra.
Pofta buna!