Iahnie de ciuperci
PrinteazaIahnie de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, faina, boia, vin, verdeata, sare, piper.
- 1/2 kg ciuperci
- 3 cepe
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură făină
- boia de ardei
- 1 ceaşcă de vin
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. Când începe să se rumenească se adaugă ciupercile tăiate bucăţi mici. Se înăbuşă până scade apa lăsată de ciuperci.
Făina se amestecă cu apa rece şi se adaugă peste ciuperci împreună cu vinul. Se amestecă şi se lasă la fiert 15 minute. Dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga apă.
In timpul fierberii se adaugă boiaua, se potriveşte de sare şi piper. La servire se presară verdeaţă tăiată mărunt.
Pofta buna!