Iahnie de dovlecei cu paine neagra
PrinteazaIahnie de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi.
- 4-6 dovlecei mijlocii
- 2 cepe
- 1 ceasca de ulei
- sare
- piper boabe
- marar si patrunjel tocate impreuna
- 2-3 rosii bine coapte
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în ulei călduţ. Lucraţi cu vasul acoperit, l’a foc potrivit. Spălaţi dovleceii în 2-3 ape, lăsaţi să se scurgă apoi treceţi-i în sosul de ceapă.
Adăugaţi acum roşiile decojite, tăiate felii sau romburi, piperul şi puţină sare.
Acoperiţi totul cu 1 cană de apă şi fierbeţi mâncarea 20 min la foc potrivit. Când este gata condimentaţi cu verdeaţă tocată fin. Serviţi mâncarea bine scăzută, caldă sau rece, cu pâine neagră sau integrală.
Pofta buna!