Iahnie de fasole boabe cu marar
PrinteazaIahnie de fasole boabe cu marar din: fasole, ceapa, ardei, rosii, pastarnac, marar, sare, condimente, ulei, otet.
- 500 g fasole nouă boabe
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 2 roşii
- 1 păstârnac
- 4 linguri cu mărar tocat
- sare
- condimente
- 4 linguri cu ulei
- ardei capia
- oţet
- ulei
- mărar tocat
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o, scurgeţi-o şi lăsaţi-o cu apă rece câteva ore. Daţi apoi în clocot câteva min, aruncaţi apa, puneţi din nou apă rece şi fierbeţi 30 minute cu un păstârnac şi 1/4 linguriţă de sare.
Curăţaţi legumele, tăiaţi-le julien, căliţi în ulei până cand ceapa devine transparentă. Condimentaţi cu mărar şi cu cimbru, turnaţi sosul peste fasole, fierbeţi încă 20 minute.
Pentru salată: coaceţi la foc iute 1 kg de ardei capia, curăţaţi de coajă şi faceţi o salată cu ulei, oţet şi mărar tocat, pe care o serviţi lângă fasole. Serviţi mâncarea caldă.
Dacă fasolea nu fierbe, scădeţi mâncarea la cuptor 20 minute. Se potriveşte pâinea proaspătă sau mămăliga rece. Serviţi alături de vin alb demisec.
Pofta buna!