Iahnie de fasole boabe cu pastarnac
PrinteazaIahnie de fasole boabe cu pastarnac din: fasole, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei gras, cimbru, rosii, dafin, piper, sare, usturoi, verdeata.
- 1/2 kg fasole boabe
- 2 cepe
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras
- 2 crenguţe de cimbru
- 2 linguri cu pastă de roşii sau 2 roşii
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 3-4 căţei de usturoi
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pregătiţi fasolea ca-n reţeta Fasole facăluită. Când bobul de fasole se desface la atingere, pregătiţi un sos de ceapă şi amestecaţi cu fasolea. Lăsaţi legumele fierte în mâncare.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mărunt, căliţi în ulei împreună cu ardeiul gras tăiat felii subţiri, usturoi tocat fin şi roşiile decojite şi tăiate cuburi mici.
Fierbeţi sosul acesta 10 min cu vasul acoperit după ce aţi adăugat piper boabe, foaie de dafin, cimbru mărunţit. Răsturnaţi peste fasole, acoperiţi oala şi mai fierbeţi 1/4 oră. Lăsaţi mâncarea să se răcorească 10 min.
Serviţi cu salată de sezon, pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!