Iahnie de fasole cu afumatura si cimbru
PrinteazaIahnie de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole, afumatura, morcovi, ceapa, verdeata, rosii.
- 300 g fasole
- 500 g afumatura
- 3 morcovi
- 2 radacini pastarnac
- 2 cepe
- 2 radacini patrunjel
- o conserva rosii
- o lingura cimbru
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se pune la fiert.
La 15-20 de minute după ce dă în clocot, se schimbă apa şi se pune din nou pe foc. Se lasă o
oră la fiert luând spuma formată, se adaugă apoi afumătura şi legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt şi foaia de dafin.
Se mai lasă la fiert o oră, se adaugă roşiile şi cimbrul şi se mai lasă pe foc un clocot. Se trage de pe foc şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!