Zmeura este un fruct cunoscut de mii de ani, originar din Europa și Asia de Nord. Se crede că zmeura a fost culeasă de oamenii preistorici și ulterior a fost domesticită în Europa înainte de a fi introdusă în America de Nord de către coloniști. […]
Iahnie de fasole cu afumatura si cimbru
PrinteazaIahnie de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole, afumatura, morcovi, ceapa, verdeata, rosii.
Ingrediente:
- 300 g fasole
- 500 g afumatura
- 3 morcovi
- 2 radacini pastarnac
- 2 cepe
- 2 radacini patrunjel
- o conserva rosii
- o lingura cimbru
Mod de preparare:
Iahnie de fasole cu afumatura si cimbru: Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se pune la fiert.
La 15-20 de minute după ce dă în clocot, se schimbă apa şi se pune din nou pe foc.
lasă o oră la fiert luând spuma formată, se adaugă apoi afumătura şi legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt şi foaia de dafin.
mai lasă la fiert o oră, se adaugă roşiile şi cimbrul şi se mai lasă pe foc un clocot. trage de pe foc şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!
Sarmale – Rețeta Tradițională din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră. Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită) 1 varză murată mare 2 cepe mari 200g orez 2 […]