Iahnie de fasole cu carnati afumati
PrinteazaIahnie de fasole cu carnati afumati din: ulei, carnati afumati, morcov, telilna, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, sare, piper.
- 150 ml ulei
- 5-6 cprnaţi afumaţi
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 3 crenguţe cimbru
Mod de preparare:
Speli bine fasolea, o pui la fiert şi schimbi apa după ce clocoteşte.
Cureţi legumele şi le toci mărunt, apoi le căleşti în ulei, mai puţin roşia şi ardeiul. Când fasolea este fiartă, adaugi legumele călite, împreună cu roşia şi ardeiul tocate mărunt şi laşi pe foc 10 minute. Adaugi sare, piper, cimbru şi pătrunjel tocate mărunt.
Prăjeşti cârnaţii, îi pui într-un vas termorezistent, torni fasolea peste ei şi dai vasul la cuptor timp de 15 minute.
Serveşti iahnia cu ardei copţi sau cu gogoşari în oţet.
Pofta buna!