Iahnie de fasole cu carnati si busuioc
PrinteazaIahnie de fasole cu carnati si busuioc din: fasole, carnati de casa, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, busuioc, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g fasole
- 200 g cârnaţi de casă
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 3 roşii bine coapte
- 1 crenguţă busuioc
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli bine şi o lasi la înmuiat în apă rece, cu o seara înainte. A doua zi, o pui la fiert şi o strecori din nou după câteva clocote, înlocuind apa cu alta clocotită.
Separat, înăbuşi carnaţii tăiaţi felii, zarzavaturile curăţate şi tăiate, peste care adaugi 200 ml de apă, foile de dafin, sare şi piper, după gust.
Când legumele s-au înmuiat, adaugi fasolea, roşiile tăiate mărunt, busuiocul şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 10 minute. Torni deasupra cele două linguri de ulei şi pui cratiţa la cuptor, la foc mic, până scade.
Iahnie de fasole cu carnati si busuioc
Pofta buna!