Iahnie de fasole cu carnati si busuioc

Printeaza

Iahnie de fasole cu carnati si busuioc din: fasole, carnati de casa, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, busuioc, foi de dafin, sare, piper.

 

Iahnie_de_fasole_cu_carnati_si_busuioc

Ingrediente:

  • 300 g fasole
  •  200 g cârnaţi de casă
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  •  2 cepe
  •  3 roşii bine coapte
  • 1 crenguţă busuioc
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli bine şi o lasi la înmuiat în apă rece, cu o seara înainte. A doua zi, o pui la fiert şi o strecori din nou după câteva clocote, înlocuind apa cu alta clocotită.

Sepa­rat, înăbuşi carnaţii tăiaţi felii, zarza­vaturile curăţate şi tăiate, peste care adaugi 200 ml de apă, foile de dafin, sare şi piper, după gust. 

Când legumele s-au înmuiat, adaugi fasolea, roşiile tăiate mărunt, busuiocul şi laşi să fiarbă, la foc potri­vit, circa 10 minute. Torni deasupra cele două linguri de ulei şi pui cratiţa la cuptor, la foc mic, până scade.

Iahnie de fasole cu carnati si busuioc

Iahnie_de_fasole_cu_carnati_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.