Iahnie de fasole cu crochete de rasol
PrinteazaIahnie de fasole cu crochete de rasol din: fasole, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, bulion, faina, sare, piper, boia, rasol de vita, ceapa, faina, zeama de carne, pesmet.
- 500 g fasole
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 pahar ulei
- 2 linguri bulion de roşii
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper boabe
- boia dulce
Pentru crochete:
- 300 g rasol de vită
- 1 ceapă mică sau 2 fire de ceapă verde
- 1 lingură unt
- 2 linguri făină
- 2 ceşti zeamă de carne
- 2 ouă
- sare
- piper
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, o fierbi aproximativ 2 ore, schimbând apa de două ori, la interval de 1/2 oră. In ultima apă, adaugi legumele curăţate şi tăiate şi sare. Când fasolea a scăzut, iar boabele sunt aproape fierte, adaugi uleiul, făina dizolvată în puţină apă, bulionul, sare, piper boabe şi boia şi laşi să fiarbă încă 15 minute, la foc mic.
In timp ce fierbe fasolea, în alt vas fierbi rasolul. Cureţi carnea fiartă de pe os şi o treci prin maşina de tocat. Faci un sos alb gros din unt, făină şi supa în care a fiert rasolul. Amesteci carnea cu ouăle bătute, sos cât să lege compoziţia (2-3 linguri), ceapa fin tocată, condimente şi puţin pesmet.
Modelezi crochete cu mâna unsă şi le treci prin pesmet. Le prăjeşti în ulei încins şi le serveşti cu iahnia de fasole. Poţi să îmbogăţeşti cu arome de verdeaţă sosul alb rămas şi să îl serveşti cu un alt preparat.
Pofta buna!