Iahnie de fasole cu legume

Printeaza

Iahnie de fasole cu legume din: fasole, morcov, ceapa, ardei, rosii, foaie de dafin, marar, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Iahnie de fasole cu legume

  • 500 g fasole albă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 3 roşii bine coapte
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o pui în apă rece la înmuiat, peste noapte.

Dimineaţa arunci apa şi pui fasolea la fiert, având grijă ca după fiecare clocot să arunci apa. Repeţi operaţiunea de 2-3 ori.

Apoi fierbi fasolea până e aproape gata (boabele să fie destul de moi). Adaugi în oală zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt şi foaia de dafin.

Continui fierberea până ce toate legumele devin moi. Potriveşti gustul de sare şi de piper.

Adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi mici. Mai laşi pe foc câteva clocote.

Stingi focul şi adaugi uleiul, apoi mărarul fin tocat. Laşi oala acoperită cu capac cel puţin 1/4 oră, pentru a se aşeza gusturile şi aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.