Iahnie de fasole cu sos

Printeaza

Iahnie de fasole cu sos din: fasole, sos, ceapa, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Iahnie de fasole cu sos

  • 250 g fasole albă cu bobul lung
  • 1 borcan de 400 de g cu sos de ardei şi roşii
  • 6 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 60 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune în apă de seară, să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert şi schimbăm apa de 3 ori. Lăsăm să fiarbă până ce bobul este bine pătruns.

Ceapa o cură­ţăm şi o tăiem mărunt. Punem o cratiţă pe foc, lăsăm să se încingă. Se adaugă uleiul şi ceapa. Se căleşte ceapa până devine sticloasă. Se adaugă şi un praf de sare, apoi punem sosul de ardei şi roşii.

Se adaugă şi fasolea fiartă. Turnăm apă în borcanul unde a fost sosul, clătim bor­canul bine şi se adaugă în cratiţă apa cu restul de sos, rămas pe marginile borcanului.

Presărăm piper şi sare dacă mai este nevoie şi lăsăm să fiarbă la foc mic circa 20-25 minute. La final se adaugă mărar tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.