Iahnie de fasole cu vin
PrinteazaIahnie de fasole cu vin din: fasole, ceapa, ulei, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, foi de dafin.
- 500 g fasole alba
- 2-3 cepe
- 4 linguri ulei
- 4 linguri bulion
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
După ce se alege fasolea se pune la înmuiat in apă rece cu o seară înainte de a pregăti mâne rea. După aceea, se pune la fiert în apă clocot care se schimbă de trei ori. A patra oară, se lasa până se ridică la suprafaţă cojile, care se elimina. Intre timp se curăţă ceapa, se spală, se taie peştişori şi se rumeneşte în ulei înfierbântat, apoi se stinge cu bulionul, diluat cu apă călduţă, se adaugă usturoiul, curăţat şi trecut prin presă, sare, piper, cimbru şi foi de dafin, după preferinţe. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se toarna acest sos peste fasole şi se introduce vasul la cuptor, să scadă, timp de aproximativ un sfert de oră.
Când se serveşte, se presară deasupra verdeaţa tocată.
Pofta buna!