Iahnie de naut cu carne de porc
PrinteazaIahnie de naut cu carne de porc din: naut, carne de porc, ceapa, morcov, ardei iute, bulion, ulei, dafin, piper, sare, cimbru.
- 300 g boabe de năut uscate
- 600 g carne de porc
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei mic iute
- 2 linguri bulion
- 2-3 linguri ulei
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper
- sare
- cimbru uscat mărunţit
Mod de preparare:
Inmoi în apă boabele de năut, pentru cel puţin 6 ore. Le scurgi şi le pui la fiert pentru aproximativ 3 ore, într-o cratiţă cu apă călduţă. După ce boabele încep să se înmoaie, tai carnea în bucăţi potrivit de mari şi le adaugi în cratiţă. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă.
Pe parcursul fierberii, adaugi uleiul, ceapa şi morcovul tăiat cubuleţe şi rondele de ardei iute. Când scade sosul, ai grijă să completezi cu apă fierbinte.
Spre final, adaugi condimentele şi bulionul. Laşi iahnia să scadă, să se formeze un sos consistent. Este gata când carnea şi nătul sunt moi.
Serveşti iahnia de năut alături de o salată de sezon: vara – roşii şi castraveţi, toamna – varză şi rădăcinoase, iarna – murături sau sfeclă roşie, primăvara -salată verde şi crudităţi.
Pofta buna!