Iahnie de pui
PrinteazaIahnie de pui din: pui, nuci, ardei, uturoi, pesmet, supa de pui, lamaie, sare, piper, ulei.
- 1 pui
- 3 pahare nuci pisate
- 9 ardei graşi, diferit coloraţi, uscaţi
- 7 căţei usturoi, pisat
- 4 linguri pesmet fin
- 2 pahare supă de pui
- suc de lămâie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Ardeii, nucile şi pesmetul se dau împreună prin maşina de tocat.
Se pun într-o cratiţă şi se adaugă supa de pui, sucul de lămâie, piperul şi sarea, amestecându-se bine. Se pun bucăţile de pui, dezosat şi tăiat (după ce s-a preparat supa), adăugându-se şi usturoiul călit, separat, în ulei. Se prepară la foc mic, approximativ un sfert de oră.
Se serveşte caldă, cu garnitură de orez sau cartofi fierţi
Pofta buna!