Iahnie delicioasa de fasole

Printeaza

Iahnie delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru, carnati si usturoi.

Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol cu apă şi cu un praf de bicarbonat.

Ingrediente:

  • 800 g fasole alba boabe mari
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat si boabe
  • 2-3 foi dafin
  • ulei de floarea soarelui
  • 2-3 cepe rosii
  • 4-5 linguri pasta de rosii
  • o lingura sare
  • cimbru uscat si macinat
  • 4 carnati
  • 2-3 catei usturoi

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se lasă în apă de seara până dimineaţa. Se scurge si se pune să fiarbă în câteva ape pentru a elimina toxinele.

In acest timp, se toacă ceapa solzisori şi se căleşte câteva minu­te, până se înmoaie şi devine lucioasă. Se verifică dacă a fiert faso­lea, se scoate în sită si se scurge bine. Se pune fasolea în cratiţă si, împreună cu ceapa, se lasă la foc mic.

Se adaugă condimentele si apa călduţă puţin câte puţin. Se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se pun pasta de roşii, cimbrul Si foile de dafin.

Separat, se taie cârnaţii feliuţe subţiri, se toacă usturoiul şi se călesc împreună câteva minute, cât să devină crocanţi. Se presară sare si cimbru, dacă este nevoie. Se pun apoi peste fasole şi se bagă câteva minute să scadă mâncarea în cuptor.

Iahnie delicioasa de fasole

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.