Iahnie de dovleac
PrinteazaIahnie de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, faina, smantana, sare, piper, marar.
- 700 g dovleac
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 1 lingură faină
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- mărar
- oţet
Mod de preparare:
Ceapa şi dovleacul se curăţă, ceapa se mărunţeşte, dovleacul se taie fâşii subţiri.
Se înăbuşe ceapa în unt, se adaugă dovleacul, iar după 2-3 minute se toarnă apă, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe la foc mic, 15 minute. Nu se amestecă, doar se mişcă puţin cratiţa la nevoie.
Când dovleacul este fiert, se mixează cu blenderul vertical. Făina se amestecă cu smântână, se fluidifică cu puţină apă şi se toarnă peste iabnie.
Se adaugă mărarul şi se potriveşte gustul cu puţin oţet. Se serveşte cu ou prăjit şi parmezan ras.
Pofta buna!