Iahnie de dovleac

Printeaza

Iahnie de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, faina, smantana, sare, piper, marar.

Ingrediente:Iahnie de dovleac

  • 700 g dovleac
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură faină
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • mărar
  • oţet

 

Mod de preparare:

Ceapa şi dovleacul se curăţă, ceapa se mărunţeşte, dovleacul se taie fâşii subţiri.

Se înăbuşe ceapa în unt, se adaugă dovleacul, iar după 2-3 minute se toarnă apă, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe la foc mic, 15 minute. Nu se amestecă, doar se mişcă puţin cratiţa la nevoie.

Când dovleacul este fiert, se mixează cu blenderul vertical. Făina se amestecă cu smântână, se fluidifică cu puţină apă şi se toarnă peste iabnie.

Se adaugă mărarul şi se potriveşte gustul cu puţin oţet. Se serveşte cu ou prăjit şi parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.