Iahnie aromata de fasole din: fasole, ceapa, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe gata fiartă o ceapă 3 linguri bulion o foaie dafin o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Fasolea se scoate din conservă într-o sită, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă […]
Iahnie de dovlecei cu rosii
PrinteazaIahnie de dovlecei cu rosii din: dovlecei, rosii, ceapa, marar, patrunjel, ulei.
- 1 kg dovlecei
- 500 g rosii
- 2 cepe
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se spală, se taie rondele si se lasă la scurs o jumătate de oră.
Apoi, rondelele de dovlecei se rumenesc pe ambele părţi, într-o cratiţă cu ulei încins.
In acelaşi ulei, după ce se scot dovleceii, se căleşte ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Roşiile se opăresc în apă clocotită, apoi se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se dau pe râzătoare, di care se stinge cu ele ceapa călită.
Se adaugă dovleceii, apoi se introduce cratiţa la cuptor, unde se lasă aproximativ o jumătate de oră.
Când se serveşte, se presară deasupra mărar ş pătrunjel, tocate mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Iahnie simpla de fasole
Iahnie simpla de fasole din: fasole, ceapa, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe gata fiartă o ceapă 3 linguri bulion o foaie dafin o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Fasolea se scoate într-o sită, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. […]
Iahnie de fasole boabe cu pastarnac
Iahnie de fasole boabe cu pastarnac din: fasole, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei gras, cimbru, rosii, dafin, piper, sare, usturoi, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 2 cepe 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 2 crenguţe de cimbru 2 linguri cu pastă de roşii sau 2 roşii 1 foaie de dafin sare piper […]
Pofta buna!