Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde
PrinteazaIahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie, morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel.
- 600 g fasole alba uscata cu bobul mic
- 4 cepe rosii
- 2 morcovi
- 3-4 linguri pasta de tomate
- 3-4 foi de dafin
- sare
- 2-3 linguri ulei
- cimbru verde
- o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se alege si se spală fasolea. Se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie pentru a fierbe mai uşor. După ce a stat la înmuiat, se scurge de apă şi se fierbe în două-trei ape pentru a elimina toxinele. în ultima apă se adaugă sarea şi se acoperă cu un capac.
In acest timp, se curăţă morcovii si ceapa. Se spală si se taie cubuleţe. Se pasează cu blenderul si piureul rezultat se căleşte în uleiul de măsline. Se pune fasolea fiartă si scursă în prealabil şi se amestecă uşor să nu se lipească.
Se adaugă pasta de roşii, frunzele de dafin si apă călduţă, dacă este prea groasă. Iahnia se serveşte cu cimbru si pătrunjel tocat mărunt.
Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde
Pofta buna!