Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde

Printeaza

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie, morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel.

Ingrediente:

  • 600 g fasole alba uscata cu bobul mic
  • 4 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • cimbru verde
  • o legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se alege si se spală fasolea. Se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie pentru a fierbe mai uşor. După ce a stat la înmuiat, se scurge de apă şi se fierbe în două-trei ape pentru a elimina toxinele. în ultima apă se adaugă sarea şi se acoperă cu un capac.

In acest timp, se curăţă morcovii si ceapa. Se spală si se taie cubuleţe. Se pasează cu blenderul si piureul rezultat se căleşte în uleiul de măsline. Se pune fasolea fiartă si scursă în prealabil şi se amestecă uşor să nu se lipească.

Se adaugă pasta de roşii, frunzele de dafin si apă călduţă, dacă este prea groasă. Iahnia se serveşte cu cimbru si pătrunjel tocat mărunt.

Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.