Iahnie de Fasole cu Cârnați – Rețetă Tradițională Românească | Bogată în Proteine din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion de rosii, frunze de dafin, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă de iahnie de fasole cu cârnați. Un preparat savuros […]
Iahnie de fasole cu cimbru
PrinteazaIahnie de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de daifn, sare, piper, boia, cimbru.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole uscata
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 3-4 catei de usturoi
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper
- boia
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă fără sare cu o seara înainte de a fi pregătită;
Se pune la fiert în apă clocotită şi se schimbă apa de 2 ori;
Se pun la fiert şi 2 morcovi şi 2 cepe tăiate mărunt;
Se toacă o ceapă si usturoiul şi se călesc puţin în ulei.
Se adaugă sare, piper şi boia. Se toarnă compoziţia într-un vas termorezistent, se pune deasupra fasolea fiartă, fără zeamă, şi se presară cimbru.
Se bagă 30 min la cuptor.
Iahnie de fasole cu cimbru
Pofta buna!
Iahnie de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în […]