Iahnie de fasole cu ciolan afumat
PrinteazaO reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper boabe.
- 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu
- 1 ciolan afumat de porc
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2-3 cepe
- 1 ceaşcă mică ulei
- 2 linguri bulion de roşii sau 2 roşii mari
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Alege fasolea bob cu bob, spal-o în 2-3 ape şi las-o la înmuiat în apă rece 6-8 ore.Spală ciolanul afumat, răzuieşte-l cu cuţitul pe toată suprafaţa, spală-l din nou şi lasă-l să stea într-un vas mare acoperit cu apă rece 6-8 ore.
Schimbă apa la 4 ore. Aceste pregătiri le faci seara, ca să poţi găti a doua zi.
Pune ciolanul într-un vas mare, lasă-l să dea 2-3 clocote, aruncă apa, umple vasul cu 3-4 l de apă rece şi fierbe-1 1 oră şi 40 de minute. Aruncă apa în care a fiert.
Pune fasolea să fiarbă, las-o să dea 2-3 clocote, aruncă apa şi umple oala cu 2-3 l de apă rece sau caldă. Adaugă la fiert păstârnacul întreg, spălat şi răzuit de coajă.
Când fasolea a fiert, amestec-o cu un sos făcut separat: toacă mărunt cepele, dă morcovii pe râzătoare şi căleşte-le în ulei încins.
Când ceapa devine transparentă, adaugă roşiile tocate sau bulionul de roşii, sare, după gust, şi piperul boabe. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă, la foc mic, 15 minute.
Amestecă fasolea cu sosul şi bucăţile de carne, fierbe mâncarea încă 10 minute. Serveşte-o cu pâine neagră sau pâine de casă şi cu salată de sezon.
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iahnie de fasole cu ciolan
- iahnie de fasole cu ciolan afumat
- iahnie de fasole cu afumatura