O reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1 albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa gust ulei sare Mod de […]
Iahnie de fasole cu ciolan
PrinteazaIahnie de fasole cu ciolan din: fasole, ciolan, ceapa, usturoi, dafin, pasta de ardei, bulion, morcov, faina, untura, sare piper, boia, patrunjel.
- 500 g fasole cu bob mare
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 lingură pastă de ardei
- 250 ml bulion
- 2 linguri făină
- 1 lingură untură
- sare
- piper
- boia dulce
- fulgi de chili
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se pune ciolanul în apă rece, se adatigă fasolea, 1 ceapă întreagă, 3 căţei de usturoi, foile de dafin, sare şi se fierbe.
Intre timp, ceapa mărunţită se înăbuşe în jumătate din cantitatea de untură, se adaugă zarzavatul tăiat cubuleţe mici, usturoiul pisat, iar după câteva minute pasta de ardei.
Când ciolanul este fiert, se scoate şi se ţine la cald, iar fasolea se strecoară (se scoate ceapa şi foile de dafin, se reţine zeama de fiert) şi se adaugă peste legumele înăbuşite.
Se asezonează cu piper, fulgi de chili, frunze de pătrunjel mărunţite, se toarnă zeama şi se pune din nou la fiert.
In untura rămasă se rumeneşte făina, se presară cu boia dulce, se toarnă bulionul şi se amestecă, apoi se pune peste iahnie.
Se mai fierbe 2-3 minute, după care se ia de pe foc şi se lasă 15 minute la odihnit. Se serveşte cu ciolanul afumat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fasole cu ciolan afumat si marar
O reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2 kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an. Dacă […]
Pofta buna!