Fazan în Sos Cremos de Ciuperci – această rețetă îmbină aromele delicate ale fazanului cu bogăția și textura catifelată a sosului de ciuperci, oferind o experiență culinară de neuitat. Ingrediente 1 fazan întreg, curățat și porționat 300g ciuperci champignon, feliate 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, tocați mărunt 200ml smântână pentru […]
Iahnie de fasole cu legume
PrinteazaIahnie de fasole cu legume din: fasole, morcov, ceapa, ardei, rosii, foaie de dafin, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 500 g fasole albă
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 3 roşii bine coapte
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Iahnie de fasole cu legume: Speli fasolea şi o pui în apă rece la înmuiat, peste noapte.
Dimineaţa arunci apa şi pui fasolea la fiert, având grijă ca după fiecare clocot să arunci apa. Repeţi operaţiunea de 2-3 ori.
Apoi fierbi fasolea până e aproape gata (boabele să fie destul de moi). Adaugi în oală zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt şi foaia de dafin.
Continui fierberea până ce toate legumele devin moi. Potriveşti gustul de sare şi de piper.
Adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi mici. Mai laşi pe foc câteva clocote.
Stingi focul şi adaugi uleiul, apoi mărarul fin tocat. Laşi oala acoperită cu capac cel puţin 1/4 oră, pentru a se aşeza gusturile şi aromele.
Pofta buna!
Ceai Negru cu Nucșoară – este o băutură aromată, ideală pentru a fi savurată în zilele răcoroase. Nucșoara adaugă o notă caldă și picantă ceaiului negru clasic, oferind o experiență gustativă deosebită și plină de savoare. Această rețetă este ușor de preparat și promite să devină o parte esențială a ritualului tău de ceai. Ingrediente: […]