Iahnie de fasole
PrinteazaO reteta simpla de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, morcov, foaie de dafin, suc de rosii, faina, ulei, cimbru, sare si piper.
- 500 g fasole boabe de diferite culori
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingura cu faina
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alege fasolea şi las-o la înmuiat până a doua zi. Fierbe-o în două, trei ape cu sare, la foc mic, până când se înmoaie bine bobul şi coaja. Intre timp, căleşte ceapa şi morcovul tăiat potrivit şi stinge cu sucul de roşii.
Adaugă boabele de fasole, foaia de dafin, o crenguţă de cimbru şi făina desfăcută în două linguri cu apă rece. Lasă la cuptor să scadă.
Condimentează cu sare şi piper după gust. Serveşte cât este caldă, alături de murături sau salată de varză albă.
Iahnie de fasole
Pofta buna!