Iahnie de gulii
PrinteazaIahnie de gulii din: gulii, ceapa, faina, smantana, lamaie, marar, ulei, morcovi, ou, usturoi.
- 500 g gulii
- 1 ceapă
- 1 lingură faină
- 150 g smântână de gătit
- zeamă de lămâie sau oţet balsamic
- ulei
- sare
- piper
- mărar
Pentru turtiţe:
- 400 g morcovi
- 50 g faină de ovăz
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Se înăbuşe ceapa mărunţită în ulei, se adaugă guliile tăiate cubuleţe, se toarnă apă cât să le acopere şi se fierbe în câteva minute.
Făina se amestecă cu smântână de gătit, se îngroaşe mâncarea şi se asezonează cu sare, piper, mărar şi zeamă de lămâie.
Pentru turtite se măruntesc morcovii, ceapa, usturoiul în aparatul de mărunţit (în lipsa aparatului morcovii se dau pe râzătoare, restul se mărunţesc), se adaugă oul, faina de ovăz, sare, piper şi frunzele de pătrunjel tocate, apoi se amestecă.
Se formează turtiţe din compoziţie şi se prăjesc în ulei. Se servesc cu iahnia de gulii.
Pofta buna!