Iahnie de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în […]
Iahnie moldoveneasca cu sunca afumata
PrinteazaIahnie moldoveneasca cu sunca afumata din: fasole, sunca, ceapa, ulei, usturoi, bulion, patrunjel.
- 300 g fasole boabe
- 250 g şuncă afumată
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 4 căţei usturoi
- 3 linguri bulion
- pătrunjel
Mod de preparare:
Inainte cu o seară de a pregăti mâncarea, pui fasolea la înmuiat.
A doua zi, iei fasolea şi o pui la fiert, aruncând apa după 2-3 clocote.
Acoperi cu apă clocotită şi laşi fasolea la fiert până se înmoaie.
Separat, ceapa şi usturoiul le toci mărunt şi le căleşti în ulei bine încins.
Stingi amestecul cu pasta de tomate diluată cu 2 linguri de apă şi torni apoi în vasul cu fasole.
Adaugi sare, laşi să fiarbă puţin, apoi dai deoparte.
Serveşti iahnia caldă sau rece, după preferinţă, garnisită cu bucăţele de şuncă afumată şi presărată cu piper pe deasupra şi cu pătrunjel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Iahnie picanta de fasole
Iahnie picanta de fasole din: fasole, ceapa, boia, ulei, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole fiartă o ceapă boia iute 300 ml suc de roşii 2 linguri ulei puţin sos picant sare piper Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Când s-a înmuiat, se trage de pe foc […]
Pofta buna!