Icre de peste cu lapte si ghimbir

Printeaza

Icre de peste cu lapte si ghimbir din: icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.), lapte, suc de lamaie, ghimbir, boia, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Icre de peste cu lapte si ghimbir

  • 300 g icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.)
  • 200 ml lapte
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 20 g de ghimbir ras
  • 1 linguriţă de boia
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pun icrele în lapte timp de o pră. Se taie mărunt ceapa. Se şterg cu buretele icrele, se scot din săculeţii ovarieni şi se pun într-o terină, unde se stropesc cu suc de lămâie.

Se amestecă uşor aproximativ 10 minute, se adaugă ceapa, ghimbirul ras, , boiaua, un praf de sare şi un praf de piper, câteva linguri de ulei de măşline.

Se lasă să se liniştească cel puţin 2 ore la rece, înainte de a se degusta acest aperitiv dintre cele mai economice.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.