Icre de peste cu lapte si ghimbir
PrinteazaIcre de peste cu lapte si ghimbir din: icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.), lapte, suc de lamaie, ghimbir, boia, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.)
- 200 ml lapte
- sucul de la 1 lămâie
- 1 ceapă
- 20 g de ghimbir ras
- 1 linguriţă de boia
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun icrele în lapte timp de o pră. Se taie mărunt ceapa. Se şterg cu buretele icrele, se scot din săculeţii ovarieni şi se pun într-o terină, unde se stropesc cu suc de lămâie.
Se amestecă uşor aproximativ 10 minute, se adaugă ceapa, ghimbirul ras, , boiaua, un praf de sare şi un praf de piper, câteva linguri de ulei de măşline.
Se lasă să se liniştească cel puţin 2 ore la rece, înainte de a se degusta acest aperitiv dintre cele mai economice.
Pofta buna!