Icre de fasole cu morcov si pastarnac
PrinteazaIcre de fasole cu morcov si pastarnac din: fasole, păstârnac, morcov, ceapă, ulei, sare.
Ingrediente:
- 250 g fasole
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ceaşcă ulei
- sare
Mod de preparare:
Icre de fasole cu morcov si pastarnac: Se alege fasolea, se spală . şi se dă în clocot cu apă cât s-o acopere. Se aruncă apa în care a clocotit, se umple oala eu altă apă şi se pune la fiert cu păstârnacul şi morcovul curăţaţi şi netăiaţi.
Se fierbe la foc potrivit până scade bine, după care se lasă să se răcească şi se trece prin sită. Se toacă ceapa, se freacă cu sare, se spală cu apă rece şi se scurge în mână.
Se pune peste fasole şi se freacă cu ulei adăugat treptat. Când s-a încorporat tot uleiul, se potriveşte de sare şi se aşează în formă de piramidă pe o farfurie.
Se ornează cu felii de morcov şi păstâmac, tăiate rondele, şi se lasă la rece. Când se serveşte, se ornează cu măsline întregi, fără sâmburi.
Pofta buna!