Icre de morun cu marar si sos de peste

Printeaza

Icre de morun cu marar si sos de peste din: limbi de icre de morun proaspăt, unt, marar, sos cu iz de peşte, boabe de piper negru, otet, sare de mare, zahar.

 

Ingrediente:

  • 500 g limbi de icre de morun proaspăt
  • 30 g unt
  • 1 legătură de mărar
  • 500 ml sos cu iz de peşte
  • 6 boabe de piper negru
  • 20 g de sare de mare
  • 1 lingură de oţet
  • 1/2 linguriţă de zahăr

 

Mod de preparare Icre de morun cu marar si sos de peste:

Se procură limbi de icre de morun întregi, cu părţile lor moi şi grase, şi se spală cu apă curată.

Se pune untul la topit într-o cratiţă şi se căleşte, câteva minute, jumătate din legătura de mărar.

Se toarnă deasupra sosul cu iz de peşte, mai înainte de a începe să se coloreze, se dă în clocot apoi se adaugă limbile de icre de morun, care se scot cu lingura de spumă după 5 minute.

Se îndepărtează părţile moi şi grase şi se pun de o parte; se aşează limbile preparate astfel într-o supieră, pe care o ţineţi la cald.

Se sfărâmă boabele de piper şi se pun în supă, împreună cu sarea de mare, oţetul şi zahărul.

Se amestecă şi se lasă să fiarbă un minut.

Se adaugă părţile moi şi grase ale limbilor şi se prelungeşte fierberea până când lichidul a scăzut la jumătate.

Atunci a sosit timpul să fie răsturnat în supiera câre conţine limbile şi să treceţi la masă, unde veţi servi această supă cu tartine de pâine neagră unse cu unt.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]

 

Icre de fasole cu ceapa verde si lamaie

Icre de fasole cu ceapa verde si lamaie din: fasole, lamaie, ceapa, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă sucul unei lămâi 100 ml ulei o legătură ceapă verde sare   Mod de preparare: Fasolea conservată se trece rapid sub un jet de apă rece şi se scurge bine. Se mixează şi apoi se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.