Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]
Icre de peste
PrinteazaIcre de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala.
- 50 g icre
- 1/4 ulei de masline
- 1-2 linguri de lamaie
- 4-5 linguri apa minerala
Mod de preparare:
Icrele proaspete se sărează puţin şi se lasă 2-3 zile la frigider.
Când le pregătim se pun într-un castron cu o linguriţă de zeamă de lămâie, se bat bine cu o lingură de lemn şi începem să turnăm ulei ca să se lege.
Nu se adaugă nici pâine, nici griş, deoarece le denaturează gustul şi aspectul.
Uleiul se toarnă exact ca la maioneză, amestecând continuu.
Dacă devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă cu apă rece.
Se poate pune şi ceapă rasă fin, după gust.
Icre de peste
Pofta buna!
Poate iti place si:
Icre de stiuca cu ceapa
Icre de crap cu ceapa
Icre de crap cu ceapa din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre sărate de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Intr-un vas se pun icrele şi se începe mixarea pentru a le desface. După 3 minute, se începe […]
Icre de conopida
Icre de conopida din: griş, conopidă fiartă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă. Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiartă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Separat, se fierbe conopida, se […]
Pofta buna!