Icre tarama
PrinteazaIcre tarama din: icre, ulei, franzela, sare de lamaie, sifon, ceapa.
- 100 g icre
- 300 g ulei
- 100 g franzelă,
- 1 g sare de lămîie
- sifon/apa minerala
- ceapă
Mod de preparare:
Icrele tarama, fiind sărate, trebuie ţinute în sifon şi după 10—20 minute scurse de lichidul în plus.
Intre timp franzela se curăţă de coajă, se taie în felii şi se înmoaie in apă rece, după care se stoarce bine şi se amestecă cu icre, frecîndu-se cu toiul si adăugandu-se puţin cîte puţin uleiul, pe urmă se potriveşte de sare de lărniie, iar daca compoziţia este prea tare, se mai adaugă sifon sau zeamă de lămîie.
La icre preparate gata se serveşte ceapa tăiată foarte mărunt. Ceapa, ca să nu aibă iuţeală şi miros, după ce a fost tăiată, se spală în apă rece şi se stoarce bine.
Icrele preparate se pot întrebuinţa pentru sandvişuri sau ca aperitive servite pe platou şi garnisite cu felii de lămîie şi măsline.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- icre tarama
- peste tarama
- tarama peste
- icre tarama ce sunt
- tarama