Iepuraşi din aluat pufos de cozonac
PrinteazaO reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra.
- 300 g lapte
- 1/2 cub de drojdie
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 75 g unt moale
- sare
- 1 galbenus
- circa 25 g stafide
- circa 25 g migdale rase
- eventual zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzesc 250 ml lapte si se dizolva drojdia; se adauga faina, zaharul, untul si un praf de sare. Se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop textil curat si se lasa sa creasca la caldura circa 30 de minute.
Pe o planseta tapetata cu faina se framanta aluatul si se modeleaza din el un rulou. Se taie in 26 felii, din care se modeleaza cate o bila.
Bilele se aşază pe hârtie de copt, distanţate. Se aplatizează puţin şi se crestează în două până la jumătate. Din cele două fâşii mici de aluat care iau naştere astfel se modelează urechile de iepuraşi.
Se bate gălbenuşul cu 50 ml lapte şi se unge aluatul cu această compoziţie. Se incrustează în aluat stafidele pe post de ochi şi de nas, iar beţişoarele de migdale se incrusteaza pe post de dinti si sprancene.
Se acopera iepurasii cu prosoape textile curate si se lasa sa creasca circa 10 minute. Se incinge cuptorul la 180C. Se coc iepurasii circa 15 minute. Se servesc eventual pudrati cu zahar.
Iepuraşi din aluat pufos de cozonac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepurasi din aluat