Iepure aromat
PrinteazaIepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa, faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, felii de mamaliga si sare.
Ingrediente:
- 1 iepure sălbatic
- 2 morcovi
- 1 tulpină de ţelină
- 2 cepe albe
- 80 g făină
- 1 dl ulei extravirgin de măsline
- 70 g unt
- 1/2 vin roşu
- 2 dl oţet de vin alb
- 2 dl vin alb sec
- 2 foi de dafin
- 1 căţel de usturoi
- 3 frunze de salvie
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 lingură de oregano
- felii de mămăligă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi morcovii şi ţelina; tăiaţi-le apoi rondele şi respectiv bucăţele. Spălaţi rozmarinul şi salvia.
Pregătiţi lichidul pentru marinată turnând într-o cratiţă vinul roşu şi oţetul, la care adăugaţi morcovul, ţelina, câteva boabe de piper, salvia, o parte din rozmarin, foile de dafin şi oregano. Fierbeţi-I 15 minute, apoi luaţi-l de pe foc şi răciţi-l.
Curăţaţi iepurele, tăiaţi-l bucăţi, aşezaţi-le într-o cratiţă încăpătoare şi turnaţi deasupra marinata. Lăsaţi la rece cel puţin 12 ore.
Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l cu mâna. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii subţiri.
Scurgeţi iepurele şi rumeniţi-l într-o cratiţă cu ulei şi 40 g de unt. Adăugaţi usturoiul şi ceapa, stropiţi cu vin alb şi o parte din marinată. Potriviţi de sare şi fierbeţi înăbuşit circa 1 oră şi jumătate.
într-o cratiţă, topiţi untul rămas şi puneţi făina să prindă culoare, amestecând bine. Adăugaţi la carne această compoziţie “şi amestecaţi pentru a îngroşa sosul.
Serviţi iepurele cu sosul lui; drept garnitură recomandăm felii de mămăligă prăjită sau rumenită. Ornaţi farfuriile cu rămurele de rozmarin.
Iepure aromat
Poftă bună!