Iepure aromat

Printeaza

Iepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa, faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, felii de mamaliga si sare.

Ingrediente:

  • 1 iepure sălbatic
  • 2 morcovi
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 cepe albe
  • 80 g făină
  • 1 dl ulei extravirgin de măsline
  • 70 g unt
  • 1/2 vin roşu
  • 2 dl oţet de vin alb
  • 2 dl vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 frunze de salvie
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 lingură de oregano
  • felii de mămăligă
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi morcovii şi ţelina; tăiaţi-le apoi rondele şi respectiv bucăţele. Spălaţi rozmarinul şi salvia.

Pregătiţi lichidul pentru marinată turnând într-o cratiţă vinul roşu şi oţetul, la care adăugaţi morcovul, ţelina, câteva boabe de piper, salvia, o parte din rozmarin, foile de dafin şi oregano. Fierbeţi-I 15 minute, apoi luaţi-l de pe foc şi răciţi-l.

Curăţaţi iepurele, tăiaţi-l bucăţi, aşezaţi-le într-o cratiţă încăpătoare şi turnaţi deasupra marinata. Lăsaţi la rece cel puţin 12 ore.

Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l cu mâna. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii subţiri.

Scurgeţi iepurele şi rumeniţi-l într-o cratiţă cu ulei şi 40 g de unt. Adăugaţi usturoiul şi ceapa, stropiţi cu vin alb şi o parte din mari­nată. Potriviţi de sare şi fierbeţi înăbuşit circa 1 oră şi jumătate.

într-o cratiţă, topiţi untul rămas şi puneţi făina să prindă culoa­re, amestecând bine. Adăugaţi la carne această compoziţie “şi amestecaţi pentru a îngroşa sosul.

Serviţi iepurele cu sosul lui; drept garnitură recomandăm felii de mămăligă prăjită sau rumenită. Ornaţi farfuriile cu rămurele de rozmarin.

Iepure aromat

Iepure aromat

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.