Carne de iepure cu legume din: iepure, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin rosu, bulion, supa de pui, frunze de dafin, cimbru, sare, piper. O sursă sănătoasă de proteine, este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină […]
Iepure cu bere si bacon
PrinteazaIepure cu bere si bacon din: iepure, bere blonda, bacon afumat, rozmarin uscat, foi de dafin, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 1 iepure
- 500 ml bere blondă
- 3 felii bacon afumat
- 6 câţei de usturoi
- 1 lingură rozmarin uscat
- 3 foi de dafin
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Porţionezi iepurele şi îl aşezi într-o tavă înaltă, îmbraci bucăţile de carne cu felii de bacon afumat şi aşezi în tavă, printre bucăţile de carne, usturoi necurăţat şi foi de dafin rupte în bucăţi.
Presari bucăţile de rozmarin, sare şi piper după gust. Torni în tavă jumătate din cantitatea de bere şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.
După această perioadă, întorci carnea şi continui coacerea pentru încă 30 de minute, având grijă să o stropeşti cu sosul din tavă.
Intre timp, fierbi restul de bere până scade la jumătate. Stropeşti carnea cu berea şi o mai laşi în cuptor pentru 30 de minute.
Aduci la masă friptura de iepure împreună cu o garnitură de legume, după gust sau cu o salată de leurdă.
Iepure cu bere si bacon
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de iepure cu legume
Pofta buna!