Iepure cu bere si bacon

Printeaza

Iepure cu bere si bacon din: iepure, bere blonda, bacon afumat, rozmarin uscat, foi de dafin, sare, piper negru.

Iepure_cu_bere_si_bacon

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 500 ml bere blondă
  • 3 felii bacon afumat
  • 6 câţei de usturoi
  • 1 lingură rozmarin uscat
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat

 

 

Mod de preparare:

Porţionezi iepurele şi îl aşezi într-o tavă înaltă, îmbraci bucăţile de carne cu felii de bacon afumat şi aşezi în tavă, printre bucăţile de carne, usturoi necurăţat şi foi de dafin rupte în bucăţi.

Presari bucăţile de rozma­rin, sare şi piper după gust. Torni în tavă jumătate din cantitatea de bere şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.

După această perioadă, întorci carnea şi continui coacerea pentru încă 30 de minute, având grijă să o stropeşti cu sosul din tavă.

Intre timp, fierbi restul de bere până scade la jumătate. Stropeşti carnea cu berea şi o mai laşi în cuptor pentru 30 de minute.

Aduci la masă friptura de iepure împreună cu o garnitu­ră de legume, după gust sau cu o salată de leurdă.

Iepure cu bere si bacon

Iepure_cu_bere_si_bacon

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Carne de iepure cu legume

Carne de iepure cu legume din: iepure, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin rosu, bulion, supa de pui, frunze de dafin, cimbru, sare, piper. O sursă sănătoasă de proteine, este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.