Iepure cacciatore

Printeaza

Iepure cacciatore din: iepure, ceapa, ciuperci, ulei, morcov, vin, cimbru, piper, masline, rozmarin, oregano, patrunjel.

Ingrediente:Iepure cu vin si sos de rosii

  • 1 iepure
  • 1 ceapă
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 400 ml vin roşu
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • 200 ml pastă de roşii
  • 150 g măsline
  • oregano şi rozmarin uscat
  • pătrunjel verde pentru servit

 

Mod de preparare:

Se tranşează iepurele spălat, în bucăţi potrivite. Se aşază într-un vas adânc şi se pun peste el foile de dafin, piperul, vinul şi morcovul tăiat rondele subţiri.

Se acoperă vasul şi se dă la rece până a doua zi.

Se scurg bine bucăţile de came şi se rumenesc în uleiul de măsline încins. Se scoate carnea pe o farfurie şi se căleşte ceapa tocată fin, apoi se adaugă rondelele de morcov.

Se pun peste carnea de iepure şi se stinge totul cu vinul.

Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe la foc mic sau se dă la cuptor, până ce zeama scade la jumătate şi carnea se înmoaie.

Se adaugă ciupercile spălate şi scurse, pasta de roşii, măslinele, oregano, rozmarinul, sare şi se dă la cuptor până când sosul se îngroaşă.

Se serveşte preparatul presărat cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.