Iepure cu ceapa
PrinteazaIepure cu ceapa din: iepure, ceapa, bacon, ciuperci, vin alb, cimbru, patrunjel, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper.
- un iepure portionat
- 500 g cepe mici
- 150 g bacon
- 250 g ciuperci
- 300 ml vin alb
- un buchet cimbru si patrunjel
- 2 foi de dafin
- o lingura faina
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină.
Se rumeneşte 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul.
Se lasă la fiert, acoperit timp de 20 de minute. Se pun ciupercile feliate şi se lasă la fiert încă 20 de minute.
Se serveşte cald, cu garnitură de cartofi.
Iepure cu ceapa
Pofta buna!