Iepure cu cimbru si bacon afumat
PrinteazaIepure cu cimbru si bacon afumat din: pulpe de iepure, cimbru, bacon afumat, ceapa, unt, supa de pasare, sare, piper, cartofi.
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de iepure
- 3 linguri cimbru uscat
- 8 felii bacon afumat
- 4 cepe
- 2 linguri unt
- 300 ml supă de pasăre
- sare, piper
- 1 kg cartofi noi
Mod de preparare:
Se sărează și se piperează carnea; se presară cimbru. Se înfășoară fiecare pulpă în câte 2 felii de bacon și se fixează cu ață sau scobitori.
Se așază carnea într-o tavă unsă, se toarnă puțină supă și se acoperă cu un capac; se coace cca 45 min. în cuptorul încins la 180 ºC.
Se adaugă apoi în tavă cartofii decojiți, sărați și tăiați sferturi, precum și cepele tăiate felii. Se așază deasupra fulgi de unt și se introduce înapoi în cuptor.
Se mai coace 45–50 min. până ce se înmoaie carnea; se stropește periodic cu sos din tavă.
Iepure cu cimbru si bacon afumat
Pofta buna!