Iepure cu cimbru si bacon afumat

Printeaza

Iepure cu cimbru si bacon afumat din: pulpe de iepure, cimbru, bacon afumat, ceapa, unt, supa de pasare, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:

  • 4 pulpe inferioare de iepure
  • 3 linguri cimbru uscat
  • 8 felii bacon afumat
  • 4 cepe
  • 2 linguri unt
  • 300 ml supă de pasăre
  • sare, piper
  • 1 kg cartofi noi

 

Mod de preparare:

Se sărează și se piperează carnea; se presară cimbru. Se înfășoară fiecare pulpă în câte 2 felii de bacon și se fixează cu ață sau scobitori.

Se așază carnea într-o tavă unsă, se toarnă puțină supă și se acoperă cu un capac; se coace cca 45 min. în cuptorul încins la 180 ºC.

Se adaugă apoi în tavă cartofii decojiți, sărați și tăiați sferturi, precum și cepele tăiate felii. Se așază deasupra fulgi de unt și se introduce înapoi în cuptor.

Se mai coace 45–50 min. până ce se înmoaie carnea; se stropește periodic cu sos din tavă.

Iepure cu cimbru si bacon afumat

Iepure cu cimbru si bacon afumat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.