Iepure în Sos de Vin Roșu din: iepure, vin rosu sec, ceapa, usturoi, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Carnea de iepure este cunoscută pentru gustul său subtil și textura delicată. Această rețetă de iepure în sos de vin roșu este perfectă pentru o cină elegantă sau pentru a vă răsfăța familia […]
Iepure cu ciuperci si ceapa verde
PrinteazaIepure cu ciuperci si ceapa verde din: pulpe din spatele iepurelui, muştar, amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel, ciuperci champignon, hasmaţuchi, ceapă verde, lamaie, boabe de piper, smântână pentru gătit, unt, vin alb, sare, piper macinat.
Ingrdiente:
- 2 pulpe din spatele iepurelui
- 1 lingură muştar
- amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel
- 300 g ciuperci champignon
- 1 legătură hasmaţuchi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lămâie
- boabe de piper
- 4 linguri smântână pentru gătit
- 4 linguri unt
- 2linguri vin alb
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o laşi să se scurgă, apoi o ungi cu un amestec făcut din muştar, condimente, zeama de lămâie şi puţină sare.
Laşi pulpele de iepure în frigider, pentru 2 ore.
Scoţi carnea şi o înăbuşi în 2 linguri de unt topit, întor- când-o pe toate părţile.
Stingi cu vinul diluat cu puţină apă şi lâşi să se înăbuşe sub capac, timp de 20 de minute.
Cureţi ciupercile, ceapa şi verdeţurile. Dacă ciupercile sunt micuţe, le laşi întregi, iar dacă au pălărioarele mari, le tai în felii.
Tai mărunt ceapa şi verdeţurile.
Topeşti în altă tigaie untul rămas şi căleşti ceapa, iar după un minut adaugi ciupercile.
Când au scăzut, le pui în vasul cu iepurele, adaugi câteva rondele de lămâie, verdeaţa, sare şi piper după gust.
După câteva clocote, torni smântână şi continui fierberea pentru 5 minute.
Iepure cu ciuperci si ceapa verde
Pofta buna!
Carnea de iepure: Beneficii, Contraindicatii, Valori Nutritionale si Retete Delicioase cu Carne de Iepure. Carnea de iepure este cunoscută pentru textura sa delicată și gustul său fin. Cele mai apreciate părți ale iepurelui sunt pulpele și fileul. Pulpele, adică picioarele din spate, sunt considerate deosebit de fragede și gustoase, având o textură bogată și o […]
Pofta buna!