Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci si costita
PrinteazaIepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci si costita
- 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă)
- 1 ceapă
- 100g zarzavat
- 1/2 l vin
- 1 foaie dafin
- 1 lingură bulion
- 120 g costiţă afumată
- 300 g ciuperci
- 1/2 l supă de iepure sau apă
- 200 g arpagic
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei cu ceapă tocată, zarzavat tăia: şi făină.
Se fierb apoi cu supă, sare, bulion, făină şi vin circa 20 minute. Se scoate zarzavatul şi ceapa iar sosul se mai fierbe circa 25 minute apoi cu carnea adăugîndu-se şi 200 g arpagic sotat, costiţa tăiată şi prăjită şi ciupercile.
Spre sfîrşit se mai adaugă puţin sange de iepure.
Pofta buna!
Absolut delicios iepurele cu sos de vin.