Iepure cu costita afumata si cartofi noi
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure cu costita afumata si cartofi noi din: carne de iepure, costita afumata, ienupar, usturoi, vin alb sec, cartofi noi, cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 4 bucăţi de carne de iepure dezosată de pe spate, tăiate felii
- 100 g costiţă afumată feliată (sau bacon)
- 4 boabe de ienupăr
- 2 căţei de usturoi
- 2 pahare de vin alb sec
- 400 g cartofi noi
- 1 linguriţă de frunze de cimbrişor
- câteva rămurele de cimbrişor proaspăt
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Feliaţi subţire bucăţile de costiţă afumată (sau bacon) şi rumeniţi-le în uleiul extravirgin de măsline într-o tigaie teflonată încăpătoare; după cinci minute adăugaţi boabele de ienupăr sfărâmate şi căţeii de usturoi spălaţi şi zdrobiţi.
Lăsaţi totul să se rumenească încă 5 minute.
Adăugaţi în tigaie bucăţile de iepure şi rumeniţi-le, întorcându-le pe fiecare parte câte 5 minute; stropiţi cu vin alb sec şi mai lăsaţi să se facă timp de 20 de minute la foc potrivit.
între timp, curăţaţi de coajă cartofii noi, clătiţi-i şi tamponaţi-i cu hârtie de bucătărie; puneţi cartofii alături de iepure în tigaie şi lăsaţi să se facă totul 20 de minute: iepurele şi cartofii trebuie să fie aurii.
Scoateţi din tigaie usturoiul, presăraţi deasupra frunzuliţele de cimbrişor, dregeţi cu sare şi cu piper negru proaspăt măcinat; amestecaţi şi daţi deoparte să se odihnească încă 5 minute.
Aranjaţi pe farfurii iepurele şi cartofii, aromând cu rămurele de cimbrişor proaspăt.
Serviţi preparatul călduţ.
Iepure cu costita afumata si cartofi noi
Poftă bună!