Iepure în crustă de nuci

Printeaza

Iepure în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua, piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 4 fire patrunjel
  • 2 linguri unt
  • sare
  • 4 fileuri de carne de iepure (pulpe superioara)
  • 2 oua
  • piper
  • 80 g faina
  • 100 g pesmet
  • 50 g nuci macinate
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se toacă pătrunjelul şi se amestecă rapid cu unt rece şi un praf de sare. Se spală carnea sub jet de apă rece şi se şterge cu prosoape de hârtie; se bate şi pe fiecare bucată de carne se aşază câte o porţie mică de amestec de unt. Se întoarce pe dos şi se împachetează; se fixează cu scobitori, pentru ca untul să nu se scurgă.

Se bat ouăle într-o farfurie adâncă, se sărează şi se pipe-rează. Se tăvălesc pacheţelele de carne mai întâi prin făină, apoi prin ouă bătute, apoi prin pesmetul amestecat cu nuci măcinate.

Intr-o tigaie, se încinge uleiul de măsline, apoi se reduce puţin focul şi se prăjesc bucăţile de carne de jur-împrejur, timp de cea 7 min., până se rumeneşte. Se serveşte cu piure de cartofi.

Iepure în crustă de nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.