Iepure în crustă de nuci
PrinteazaIepure în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua, piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline.
- 4 fire patrunjel
- 2 linguri unt
- sare
- 4 fileuri de carne de iepure (pulpe superioara)
- 2 oua
- piper
- 80 g faina
- 100 g pesmet
- 50 g nuci macinate
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se toacă pătrunjelul şi se amestecă rapid cu unt rece şi un praf de sare. Se spală carnea sub jet de apă rece şi se şterge cu prosoape de hârtie; se bate şi pe fiecare bucată de carne se aşază câte o porţie mică de amestec de unt. Se întoarce pe dos şi se împachetează; se fixează cu scobitori, pentru ca untul să nu se scurgă.
Se bat ouăle într-o farfurie adâncă, se sărează şi se pipe-rează. Se tăvălesc pacheţelele de carne mai întâi prin făină, apoi prin ouă bătute, apoi prin pesmetul amestecat cu nuci măcinate.
Intr-o tigaie, se încinge uleiul de măsline, apoi se reduce puţin focul şi se prăjesc bucăţile de carne de jur-împrejur, timp de cea 7 min., până se rumeneşte. Se serveşte cu piure de cartofi.
Iepure în crustă de nuci
Pofta buna!