Iepure cu ciocolata
PrinteazaAtât în Italia, cât şi în Spania, sosul cu ciocolată este deseori folosit pentru carnea de vânat.
De altfel, carnea de căprioară, de porumbel şi de potârniche se găteşte aici cam în acelaşi fel.
Când a fost adusă în Europa, ciocolata a fost iniţial prezentată ca un ingredient aromat pentru mâncăruri. în Mexic, de exemplu, ea este folosită în sosurile moie. în acest caz, ciocolata trebuie să fie neagră, cu puţin zahăr.
Sosul de ciocolată care va fi servit cu carnea de iepure se poate prepara în două feluri.
Mai întâi, după ce iepurele a fiert împreună cu legumele într-o zeamă dreasă cu vin, se adaugă în sos o cantitate mică de ciocolată, care se va topi, conferind mâncării o aromă foarte bogată.
A doua reţetă recomandă să păstraţi partea din spate, dinspre coadă, a iepurelui, iar dacă este mai tânăr şi pulpele. Restul puneţi-l la fiert cu apă şi vin şi preparaţi o supă concentrată.
Prăjiţi puţin partea din spate a iepurelui la cuptor. Astfel carnea va fi foarte fragedă şi uşoară.