Iepure cu ciuperci şi portocale
PrinteazaIepure cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale, ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara, sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare.
- 800 g carne de iepure
- 30 g sos pesto
- 3 portocale
- 400 g ciuperci
- usturoi
- o felie de telina
- un morcov
- o ceapa
- doua cuisoare
- 300 ml vin alb
- un baton de scortisoara
- sare
- piper
- ulei
- rozmarin
- cimbru
- merisoare uscate
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spală, se crestează din loc în loc cu un cuţit şi se aşază într-o oală. Se toarnă deasupra vinul, se adaugă cuişoarele, scorţişoara, ceapa feli- ată, ţelina şi morcovul tăiate mărunt. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă puţin ulei şi o cană cu apă, se amestecă şi se introduc la rece minimum o oră.
Se scoate carnea din marinată, se unge cu sos pesto şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se aşază deasupra felii de portocală, se presară usturoiul nedecojit şi se introduce în cuptorul încins 45-50 de minute sau până când poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi şi se pun la călit în puţin ulei. Când a scăzut lichidul lăsat de ciuperci se condimentează, se amestecă bine cu cimbru şi rozmarin şi se servesc alături de carnea de iepure. Se poate prepara un sos din suc de portocale fiert cu merisoare uscate, apoi pasate.
Iepure cu ciuperci şi portocale
Pofta buna!