Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

Printeaza

Iepure cu ciuperci, vin si usturoi din: carne de iepure, ciuperci, ceapa, faina, unt, usturoi, vin, sare.

Ingrediente:Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

  • 800 g carne de iepure
  • 300 g de ciuperci proaspete sau uscate
  • o ceapă
  • 2 linguri de făină
  • o lingură de unt sau untură
  • usturoi
  • 200 ml de vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure, tăiată bucăţi şi scoasă de la marinat, se rumeneşte în grăsime, se adaugă ceapa tăiată mărunt, apoi făina şi se stinge cu zeama de la marinată.

Se toarnă vinul şi apa necesară pentru fierberea cărnii, se potriveşte de sare. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate felii.

Dacă se folosesc ciuperci uscate, ele vor fi, mai întâi, ţinute în apă să se înmoaie. Focul trebuie să fie potrivit, ca sosul să scadă încet.

 

Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.