Iepure cu ciuperci, vin si usturoi
PrinteazaIepure cu ciuperci, vin si usturoi din: carne de iepure, ciuperci, ceapa, faina, unt, usturoi, vin, sare.
- 800 g carne de iepure
- 300 g de ciuperci proaspete sau uscate
- o ceapă
- 2 linguri de făină
- o lingură de unt sau untură
- usturoi
- 200 ml de vin
- sare
Mod de preparare:
Carnea de iepure, tăiată bucăţi şi scoasă de la marinat, se rumeneşte în grăsime, se adaugă ceapa tăiată mărunt, apoi făina şi se stinge cu zeama de la marinată.
Se toarnă vinul şi apa necesară pentru fierberea cărnii, se potriveşte de sare. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate felii.
Dacă se folosesc ciuperci uscate, ele vor fi, mai întâi, ţinute în apă să se înmoaie. Focul trebuie să fie potrivit, ca sosul să scadă încet.
Iepure cu ciuperci, vin si usturoi
Pofta buna!