Iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel din: iepure, masline negre, rozmarin, patrunjel, usturoi, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper negru.
- 1 iepure de 1,5 kg, tăiat bucăţi
- 20 măsline negre fără sâmburi
- 1 rămurică de rozmarin
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 căţel de usturoi
- 4 cuişoare
- 1/2 l supă de legume
- 1 pahar de vin alb sec
- 20 g unt
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul şi untul într-o tigaie încăpătoare şi, când untul este complet topit, adăugaţi o lingură de pătrunjel tocat, acele de rozmarin şi căţelul de usturoi curăţat, dar întreg.
Aşezaţi în tigaie bucăţile de iepure şi lăsaţi- le să se rumenească la foc iute, întorcându-le de mai multe ori timp de 10 minute; daţi focul mai mic, turnaţi un pahar de supă caldă de legume şi aromatizaţi cu cuişoare. Lăsaţi să fiarbă 20 de minute, întorcând din când în când bucăţile de carne şi adăugând, dacă e necesar, câteva linguri de supă.
Săraţi şi piperaţi, stropiţi cu vin alb sec şi, când acesta s-a evaporat, mai lăsaţi să fiarbă încă 35 de minute, adăugând puţin câte puţin supa caldă rămasă.
In ultimele minute de pregătire puneţi măslinele negre şi scoateţi căţelul de usturoi; după ce aţi stins focul, presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, amestecaţi încă o dată bucăţile de carne pentru a prinde aromă şi serviţi.
Iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel
Poftă bună!