Iepure cu morcov şi ceapă
PrinteazaIepure cu morcov şi ceapă din: iepure, morcovi, ceapa, ceapa rosie, usturoi, frunze, vin alb, zahar, frunza de dafin, ulei de masline, miez de nuca, seminte de in, cimbru, sare, smantana si rosii.
- un iepure
- 5 morcovi
- doua cepe
- 4 cepe rosii
- usturoi
- o telina cu frunze
- 200 ml vin alb sec
- zahar
- o frunza de dafin
- 50 ml ulei de masline
- 100 g miez de nuca
- 20 g seminte de in
- cimbru
- sare
- piper
- smantana
- rosii
Mod de preparare:
Iepurele se taie bucăţi mici, se spală, se pune într-un vas şi se introduce la rece. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se presară ceapa şi se căleşte până se înmoaie.
Se adaugă cozi de ţelină tăiate bucăţi, se călesc două minute apoi se adaugă morcovii. Se condimentează, se presară miezul de nucă, se călesc până se înmoaie apoi se adaugă puţină apă şi se lasă pe foc cinci minute. Bucăţile de iepure se pun într-un vas, se toarnă vinul, se adaugă cozi de ţelină, sare şi piper după gust şi frunza de dafin.
Se presară seminţele de in, doi căţei de usturoi feliat, cimbru după gust, puţin ulei, restul de vin şi o cană cu apă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până scade sosul. Carnea se serveste alaturi de legumele calite cu un sos de usturoi si smantana sau rosii coapte.
Iepure cu morcov şi ceapă
Pofta buna!