Iepure cu mustar
PrinteazaIepure cu mustar din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei, cimbru.
- un iepure
- un litru vin alb sec
- 2 cepe
- 6 linguri muştar iute
- un cub concentrat de pasire
- 200 g smântână
- 2 linguri ulei
- 2 crenguţe cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţionează iepurele, se unge din abundenţă cu muştar şi apoi se rumenesc bucăţile în ulei timp de 10 minute. Se scot, se pune ceapa tocată, se presară cu sare şi se stinge cu 100 ml vin.
Se lasă să se evapore.
Se pune amestecul cu ceapă în tava de cuptor, se toarnă vinul rămas, se adaugă 100 ml apă, se presară concentratul şi cimbrul. Se aşază deasupra bucăţile de carne şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute.
Se scoate carnea, iar sosul se fierbe 5 minute cu smântână.
Pofta buna!